Geschiedenis

Geschiedenis Nijmeegse Studentenvereniging Ovum Novum

Begin 1990 constateren enkele studenten dat het met het studentenleven in Nijmegen niet best gesteld is. Nog geen tien procent van de studenten is lid van een studentengezelligheidsvereniging. In vergelijking met andere studentensteden is dat een bijzonder laag percentage. Is er in Nijmegen geen behoefte aan studentenverenigingen? Vier fanatieke studenten menen dat het tijd wordt om het verenigingsleven in Nijmegen een nieuwe impuls te geven.

Studentenvereniging

Het idee ontstaat om een studentengezelligheidsvereniging op te richten. Om het nieuwe, unieke, vernieuwende minder traditionele jonge karakter van de vereniging aan te geven, wordt de naam Ovum Novum verzonnen. Ovum Novum is Latijn voor Nieuw Ei; het ei als symbool voor een nieuw fenomeen in Nijmegen. De vereniging krijgt al snel vorm. In enkele jaren tijd groeit de vereniging uit tot een van de grotere studentenverenigingen van Nijmegen. Met zo'n 200 leden werd het tijd om een goed onderkomen te vinden ter vervanging van de verschillende kroegen waar de vereniging tot dan toe gehuisvest is. Dit had als resultaat dat in november 1996 het pand aan de Canisiussingel werd ingetrokken, onze sociëteit 'de Kelder'. 


Sociëteit 

Het betrekken van de sociëteit is een grote stap voor de vereniging. De sociëteit is de gemoederlijke thuisbasis van de vereniging, van waaruit de meeste activiteiten plaatsvinden. Door de jaren heen wordt de sociëteit ook bij de rest van Nijmegen bekend. De Open Feesten worden beroemd en berucht in heel Nijmegen, en het 'Pieckenfeest', met bier voor  €0,50, en de 'Mexican Party' worden een begrip tijdens de introductie van de Universiteit.

Leden

Alhoewel de groei van het aantal leden begin deze eeuw stagneerde, groeit Ovum Novum vanaf 2006 onafgebroken ieder jaar als een speer! Met momenteel ruim 700 leden is zij de grootste vereniging geworden met haar eigen plek in het Nijmeegs Studentenleven. Het frisse, vernieuwende karakter stroomt nog steeds mee in het paarsgele bloed van de leden.

Onze sponsoren