Inloggen

Studie

"Kan ik mijn studie wel combineren met een studentenvereniging?"

Dit is misschien wel de meest gestelde vraag die we te horen krijgen van mensen die twijfelen zich in te schrijven bij een studentenvereniging. Logisch! Zorgen dat je goede cijfers haalt, dat je je BSA en je propedeuse haalt, staat bij veel studenten bovenaan hun prioriteitenlijstje. Ook wij vinden dit heel belangrijk!

Binnen de verenigingen worden er verschillende maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat onze leden voldoende aandacht aan hun studie besteden en hun studie binnen de gestelde termijn afronden. Zo worden er tijdens tentamenperiodes voor leden studeerruimtes ingericht in de sociëteit en organiseren verschillende commissies studie- en loopbaangerelateerde activiteiten zoals congressen, workshops en lezingen. Daarnaast krijg je in je eerste jaar bij Ovum Novum een mentor aangewezen die je studievoortgang in de gaten houdt. Via deze mentor kun je ook in contact worden gebracht met andere leden die al verder zijn in dezelfde studie als jij. Op die manier helpen Ovianen elkaar!

WhatsApp_Image_2017-06-09_at_14.34.06.jpeg
DG Vonk organiseert ieder jaar Met Vonk vlammend door je tentamens

Wij kunnen ons voorstellen dat je van tevoren lastig in kunt schatten of je wel genoeg tijd hebt om lid te zijn bij een studentenvereniging. Bij Ovum Novum kennen we geen verplichtingen, waardoor jij je tijd helemaal zelf kunt invullen. Wanneer je tentamens eraan komen, is het natuurlijk verstandig hier veel tijd in te steken en dat is bij Ovum Novum prima! Er is niemand die jou zal verplichten drie keer in de week op de sociëteit te zijn, als je hier eigenlijk geen tijd voor hebt. Leden ondersteunen elkaar juist en studeren vaak samen in bijvoorbeeld de Universiteitsbibliotheek. Daarnaast zal ieder lid die je aanspreekt, je vertellen dat je studie heel goed te combineren is met een lidmaatschap bij Ovum Novum. Sterker nog, heel veel leden geven aan er spijt van te hebben gehad dat ze niet in hun eerste jaar van de studie lid zijn geworden, omdat ze het eerst even wilden aankijken.

Wist je tot slot dat uit onderzoeken van de Universiteit Leiden en de Landelijke Kamer van Verenigingen is gebleken dat:

  • Je een beter carrièreperspectief hebt als je lid bent geweest bij een studentenvereniging?
  • Het slagingspercentage van leden van studentenverenigingen hoger is dan dat van niet-leden binnen dezelfde studie?

Twijfel dus niet, maar schrijf je in en ervaar zelf dat de combinatie van studeren en ontspanning de perfecte combinatie is voor een onvergetelijke studententijd!