Inloggen

Bestuursblog - Assessor Vereniging

Bestuursblog - Assessor Vereniging

Allereerst zal ik mezelf even voorstellen: Ik ben Tom van Mullekom, 22 jaar oud en ik studeer Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit. Op dit moment heb ik mijn studie echter even stop gezet, omdat ik dit collegejaar in het bestuur van de Nijmeegse Studentenvereniging Ovum Novum zit. Een studentenbestuur zoals deze is eigenlijk een fulltime baan en misschien nog wel meer dan dat. Ik heb hiervoor gekozen omdat het me heel gaaf leek om iets terug te doen voor de vereniging waarvan ik lid ben. Daarnaast zijn de werkzaamheden waar ik me mee bezig houd in dit bestuursjaar ontzettend leerzaam. Je leert veel dingen die je in de collegebanken niet meekrijgt. Zo heb ik onder andere geleerd hoe je op professionele wijze bedrijven benadert, hoe je goed onderhandelt, hoe je efficiënt samenwerkt en hoe je leiding geeft aan grote groepen mensen.

Mijn functie binnen het bestuur van Ovum Novum is Assessor Vereniging. Dit zal je misschien op het eerste gezicht niet veel zeggen. De grap die binnen studentensferen vaak wordt gemaakt over een Assessor is dan ook dat niemand eigenlijk echt weet wat een Assessor precies doet. Het tweede deel van mijn titel, ‘Vereniging’, licht wél een tipje van de sluier. Ik houd mij namelijk bezig met alles wat met de vereniging te maken heeft. Zo houd ik toezicht op alle commissies die onze vereniging rijk is. Dat houdt in dat alle zeventien commissies verantwoording aan mij afleggen en dat ik regelmatig overleg voer met de hoofden van de commissies over hun werkzaamheden en voortgang. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de acquisitie, beheer ik alle social media en onderhoud ik de website van de vereniging. Deze eerste twee taken beginnen echter voor mij als Assessor Vereniging minder werk te worden: we hebben sinds kort een Acquisitiecommissie en een Social Mediacommissie. De Acquisitiecommissie is op dit moment druk bezig met trainingen en teambuilding, zodat zij straks samen professioneel te werk kunnen gaan in het benaderen van bedrijven voor een mogelijke samenwerking. De Social Mediacommissie onderhoudt op professionele wijze alle sociale media van Ovum Novum. Door deze taken gedeeltelijk uit te besteden aan enthousiaste leden, houd ik meer tijd over om me bezig te houden met het ontwikkelen en uitvoeren van beleid. Dat is prettig, want we zijn behoorlijk wat van plan dit jaar!

Tijdens mijn werkweek heb ik veel verschillende dingen te doen. Zoals ik al noemde, houd ik overzicht over alle commissies, waarmee ik regelmatig contact heb. Commissiehoofden komen dan langs op de sociëteit om met mij te overleggen. Daarnaast ben ik altijd voor hen bereikbaar voor vragen. Ook heb ik vaak afspraken met bedrijven die geïnteresseerd zijn om de vereniging te sponsoren. Wij hebben namelijk veel mogelijkheden voor sponsoring en we hebben een grote, brede groep mensen die we met deze sponsoring kunnen bereiken. Naast mijn eigen taken doordeweeks zijn er natuurlijk ook dingen die we met het gehele bestuur doen. Zo hebben we elke week een bestuursvergadering waar de nodige zaken worden besproken, maar het komt ook vaak genoeg voor dat we daarbuiten over specifieke dingen moeten beslissen. Omdat het vaak behoorlijk wat mensen aangaat, is dat best lastig. We moeten over elk besluit dat we nemen goed nadenken.

Naast alles wat ik net genoemd heb doen we als bestuur en ik als Assessor Vereniging nog veel meer, maar dat zou een beetje te uitgebreid worden voor deze blog. Ik wil daarom deze blog nu graag afsluiten met de volgende mededeling: een bestuursjaar bij een vereniging als Ovum Novum is écht een toevoeging aan je studententijd en je leven daarna. Ik wil iedereen die in de gelegenheid is om een bestuursjaar te doen dit dan ook van harte aanraden!