Inloggen

Bestuursblog - Praeses

Laat ik deze eerste blog beginnen door mezelf voor te stellen: mijn naam is Gijs Heldens en ik ben op dit moment de Praeses van de N.S.V. Ovum Novum en daarmee onderdeel van het 6-koppige bestuur dat onze vereniging bestuurt. Ik heb mijn bachelor Geneeskunde binnen en wacht nu tot ik in oktober 2017 mag beginnen aan mijn coschappen. Een bestuursjaar bij een studentenvereniging lijkt op het oog misschien niet meteen te passen bij mijn studierichting, maar ik wilde mezelf kunnen ontwikkelen op een algemener vlak tijdens de wachttijd voor mijn coschappen. Tijdens dit jaar heb ik veel contact gehad met bedrijven en grote organisaties en heb ik geleerd efficiënter samen te werken. Ik verwacht dat ik hier in de toekomst veel aan ga hebben, ongeacht welke richting ik zal kiezen.

Momenteel zit ik achter mijn bureau in de bestuurskamer mijn allereerste blog ooit te schrijven. Ik vul mijn dagen uiteraard niet alleen met het schrijven van leuke stukjes. Mijn week is gewoonlijk gevuld met vergaderingen, contact houden met de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en overleggen met de 5 andere bestuurders van mijn eigen bestuur, maar ook van andere besturen van studentenverenigingen in Nijmegen en daarbuiten. Daarnaast lopen er dit jaar twee grote projecten waar ik me mee bezighoud, namelijk onze toekomstige huisvesting en een nieuw systeem voor de tap en kassa’s. Na vier jaar is het eindelijk gelukt de stap te zetten naar een geautomatiseerd tapsysteem, waarbij leden en externen via een contactloos betaalsysteem hun biertjes kunnen afrekenen.

Als Praeses is het overigens ook mijn taak om het overzicht te houden over de rest van de functies en om de Bestuursvergadering en Algemene Ledenvergadering te leiden. Ook deze week zijn er ‘s avonds vergaderingen gepland, wat betekent dat ik na de gebruikelijke uren waarop wij bereikbaar zijn (elke werkdag van 11:00 tot 17:00) ook veel op de sociëteit te vinden ben. Naast deze taken is het ook belangrijk om als bestuur zichtbaar te zijn voor onze 600 leden. Leden kunnen altijd contact met ons opnemen, maar door ervoor te zorgen dat we bij de meeste activiteiten en borrelavonden aanwezig zijn, horen we ook waar de leden het onderling met elkaar over hebben. Hier zitten vaak goede ideeën tussen, die we weer kunnen omzetten in beleid.

Vorige week hebben we onze laatste Algemene Ledenvergadering van het jaar gehad, waarin we een nieuw verticale hebben mogen verwelkomen bij onze vereniging. Vanavond is onze laatste Open Feest: Mambo no. 5  en morgen en overmorgen zullen we als bestuur voor het zomerreces nog even moeten hard werken voordat we kunnen genieten van onze vakantie. Hierna zullen de inwerkperiode en de Open Introductie van de Radboud Universiteit plaatsvinden en zullen de Eigen Introductie en de Wissel-ALV een mooi einde vormen van ons bestuursjaar.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen