Inloggen

Bestuursblog - Quaestor Vereniging

Bestuursblog - Quaestor Vereniging

Dit is alweer de derde bestuursblog van dit verenigingsjaar en dit geeft mij de gelegenheid om kort wat over mezelf en mijn functie te vertellen. Mijn naam is Fabio Bosch, ik ben 23 jaar en ik heb vorig jaar mijn Bachelor Economie en Bedrijfseconomie afgerond. Dit jaar heb ik een tussenjaar genomen om mij een jaar in te zetten als bestuurder van onze mooie NSV. Volgend jaar zal ik weer verder gaan studeren en ik zal dan ook in september beginnen met mijn Master Accountancy. De link tussen mijn studie en mijn functie als Quaestor Vereniging binnen het 28e bestuur is dus meteen duidelijk. In het weekend ben ik ook nog te bewonderen bij de mooiste en beste voetbalteams die Nijmegen ooit heeft gekend. Bij Trekvogels Zaterdag 5 en Zondag 10 spelen namelijk de beste mannen van Ovum.

In het begin van het jaar maken beide Quaestoren een begroting. Aan de hand van ons beleidsplan en samen met de Raad van Toezicht heb ik een begroting opgesteld. In mijn geval betekent dit dat ik onder andere de commissiebudgetten voor het verenigingsjaar mag vaststellen. De laatste paar maanden ben ik druk bezig geweest met het bijhouden van de begrotingen van grote activiteiten zoals de wintersport of de citytrip. Samen met de commissiehoofden en de quaestoren van de commissies zorg ik er dan voor wat bijvoorbeeld de prijs wordt van zo’n reis, hoeveel budget er in zo’n reis gaat en alle andere financiële afhandelingen van deze activiteiten. Zo werk je veel samen met de commissies en heb je dus ook veel contact met hen. Dit vind ik één van de leuke dingen aan mijn functie.

Het is inmiddels mei en dat betekent dat de Dies er weer bijna aankomt. Dit betekent dat de komende maand weer vol zal staan met activiteiten waarmee we de verjaardag van onze vereniging vieren. We gaan dit jaar onze Dies openen in een mega gave villa en we sluiten de dies af met een gala op een boot. Het belooft dan ook weer een hele bijzondere Dies te worden. In deze, misschien wel drukste, maand van het verenigingsjaar moet er veel geregeld worden. De commissies zorgen ervoor dat er steeds nieuwere en gavere activiteiten komen. Hier moet geld voor zijn, wat weer verdeeld moet worden over de verschillende activiteiten. Samen met de commissiehoofden en de quaestoren hebben we ons best gedaan om het voor de arme studenten mogelijk te maken om bij alle activiteiten aanwezig te zijn.

Helaas moet er wel betaald worden voor deze activiteiten. Aan het eind van de maand, zo rond de 24e (want: studiefinanciering) zet ik een berichtje voor de leden online over de automatische incasso. In het bericht zet ik een lijst met daarin de vele activiteiten die hebben plaatsgevonden in die maand en die dus worden afgeschreven als iemand zich voor de activiteit heeft ingeschreven. Waar iedereen dan maar een biertje gaat drinken om zijn of haar verdriet weg te drinken, ben ik blij dat ik mijn centjes binnen heb.

Naast deze activiteiten zijn er nog veel meer dingen die ik doe vanuit mijn functie. Zo heb ik in het begin van het jaar samen met Tom (Assessor Vereniging) verschillende gesprekken gehad met bedrijven over eventuele sponsoring. Daarnaast moeten de leden bij mij zijn voor het aanvragen van de Novumpot. Dit is een bedrag dat is vrijgemaakt op de begroting voor bepaalde zaken die een activiteit een stuk gaver of vernieuwender kunnen maken. Zo hebben we dit jaar bijvoorbeeld een aanvraag gehad voor een cabaretvoorstelling bij ons op de Sociëteit. Bovendien heeft iedere bestuurder zo zijn eigen beleidspunten. Eén van mijn beleidspunten is de Werkgroep Verantwoord Alcoholbeleid. Hier zit ik samen met Iris (ab Actis) in. Natuurlijk doe ik nog veel andere dingen, maar ik hoop dat ik jullie nu een klein inzicht heb kunnen geven in mijn functie als Quaestor Vereniging. Ik hoop velen van jullie te mogen verwelkomen bij ons op de Sociëteit!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen