Inloggen

Oud-leden aan het woord: Esmée Rouwhof

Het lijkt soms lastig voor te stellen voor de huidige leden, maar ook aan studeren komt een eind en daarmee dus ook aan je lidmaatschap. Gelukkig heeft Ovum Novum vele succesvolle reünisten en oud-leden waarmee we de leden en anderen kunnen laten zien dat het leven na je studie ook ontzettend leuk is. Ditmaal is Esmée Rouwhof aan het woord. Sommigen zullen haar kennen van de LinkedIn-workshop die zij dit jaar heeft gegeven aan onze leden. Wij stelden haar wat vragen om zo een beter beeld te krijgen van de toekomst.
 

1. Van wanneer tot wanneer ben je lid geweest?

Van november 2008 (na-introductie) tot februari 2013 toen ik afstudeerde.
 

2. In welke jaarclub zat je en hoe actief was je/ welke commissies heb je gedaan?

Ik zat bij Pazzo Bella (de mooie gestoorde in het Italiaans), dit is een super gezellige jaarclub die voort is gekomen vanuit de na-intro. Ik was niet super actief in het organiseren van feesten/activiteiten. Ik heb met mijn jaarclub geloof ik maar 2x een feest georganiseerd.

Daarnaast heb ik een keer in de Intro-Ovum-Weekend-Commissie gezeten en een weekend georganiseerd voor nieuwe WO-studenten. Dit was hard werken, vooral om dronken kinderen uit de bossen te vissen en het scoutingterrein na het weekend weer enigszins toonbaar te maken, dat waren mooie tijden.

Ik vond het verder super leuk om deel te nemen aan het zeilweekend, kerstdiners, gescheiden avonden, Diesweek, Hitzone party’s van DJC Tapas, de PPP-Party’s van DJC Puur, en de White party’s van HJC Inteam.
 

3. Wat voor studie heb je gedaan?

Heb je even? Ik heb drie jaar de Pabo gevolgd op de HAN, totdat ik er achter kwam dat ik kinderen toch niet zo leuk vond. Vermoeiend, 30 kids de hele dag in één ruimte. Toen ben ik met mijn propedeuse op de Radboud Universiteit aan Communicatie en Informatiewetenschappen begonnen. Dat ging best oké op twee propedeuse taalvakken na, want ik ben zo dyslectisch als een deur. Toen heb ik maar weer bij de HAN aangeklopt en daar mocht ik met al mijn behaalde studiepuntjes HBO Communicatie in 2 jaar i.p.v. 4 jaar doorlopen. Dit was gelukkig wel een succes. Daarnaast was ik natuurlijk bij Ovum te vinden en werkte ik via Randstad bij de helpdesk van de ABN Amro, een bijbaan die ik iedereen aan kan raden.
 

4. Wat voor werk doe je momenteel?

Ik heb twee jaar gewerkt als Intercedent bij Tempo-Team. Hier regelde ik bijvoorbeeld de planning en het personeelsbestand voor een stroopwafelfabriek in Oss. Daarna ben ik naar Utrecht vertrokken en ben ik aan de slag gegaan als Talent Sourcer (headhunter) en Campus Recruiter bij ENGIE voordat ik bij Alliander aan de slag ging als Recruiter.
 

5. Is het lidmaatschap een toevoeging geweest voor zowel je studententijd als voor je persoonlijke ontwikkeling en heb je hier nog steeds baat bij met je huidige baan?

Ik heb veel aan Ovum gehad. Al is het maar het leren omgaan met alcohol en groepen vrouwen. Daarnaast heb ik een mooi netwerk wat mij ook weer geholpen heeft bij de baan die ik nu bij Alliander heb. Puck en Brenda heb ik kunnen bellen en al mijn vragen kunnen stellen over Alliander, wat mij genoeg vertrouwen gaf om te solliciteren.
 

6. Speelt Ovum nog steeds een rol in je leven?
Mijn jaarclub speelt nog steeds een grote rol in mijn leven. Ik spreek nu wel meer individueel met de meiden af. Wekelijks eten lukt al lang niet meer. We wonen nu verdeeld over Antwerpen, Den Bosch, Utrecht, Eibergen en Nijmegen. Daarnaast werkt bijna iedereen in de zorg en dan ben je dus niet automatisch in het weekend vrij. Des te leuker is het als je weer een keer (bijna) compleet bent. We gaan aankomende maand bijvoorbeeld naar By the Creek, een festival in Utrecht. Hier kan ik mij echt op verheugen!
 

7. Hoe was het om voor de huidige leden de LinkedIn-workshop te geven?

Leuk en apart. Leuk om weer op de soos te zijn, die bierlucht vergaat nooit. En mooi om te zien dat alles daar nog steeds loopt en dat de voorbereiding voor mijn cursus super professioneel geregeld was. Dan is het ook leuk om langs te komen! Apart omdat, als je zelf ouder wordt, iedereen om je heen jonger oogt/wordt. En dat was best confronterend! Maar toen kwam het besef dat ik ook alweer 4 jaar afgestudeerd ben…
 

8. Heb je nog tips voor leden om ook succesvol te worden in hun carrière?

  • Je eerste baan is nooit je leukste, pak banen aan die een beetje in de richting komen van wat jou leuk lijkt en switch na 2 jaar of groei door binnen het bedrijf. Je kunt ook kijken naar een traineeship, hier heb je meestal binnen twee jaar allerlei functies zodat je kan ontdekken wat bij je past.
  • Kijk tijdens stages/bijbanen/vrijwilligerswerk al wat je interessant vindt. Zo heb je straks een streepje voor tijdens het solliciteren als je in een bepaalde branche terecht wilt komen.
  • Gebruik je netwerk, vertel iedereen op LinkedIn/Facebook dat je op zoek bent naar een baan. En ken je mensen die bij het bedrijf werken die je interessant vindt, stel ze dan vragen over de cultuur binnen het bedrijf en over de functie. Ken je ze echt goed, vraag dan of ze een goed woordje voor je willen doen bij de manager of Recruiter.
  • Installeer de app van LinkedIn en Indeed op je telefoon. Hier vind je gemakkelijk vacatures.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen