Inloggen

Oud-leden aan het woord: Puck Sanders

Het lijkt soms lastig voor te stellen voor de huidige leden, maar ook aan studeren komt een eind en daarmee dus ook aan je lidmaatschap. Gelukkig heeft Ovum Novum vele succesvolle reünisten en oud-leden om te laten zien dat het leven na je studie ook ontzettend leuk is. Ditmaal is Puck Sanders aan het woord. Een bekende naam binnen de verenging, onder andere vanwege zijn bestuurswerk.

1.Van wanneer tot wanneer ben je lid geweest?

Van 2010 tot 2015. Ik werd lid in het tweede jaar van mijn studie en vond het na mijn afstuderen een natuurlijk moment om de vereniging gedag te zeggen.
 

2.In welke jaarclub zat je en hoe actief was je/ welke commissies heb je gedaan?

In Heerenjaarclub Faust, genoemd naar de beroemde roman van Goethe. Vanaf het begin af aan vond ik al wat het verenigingsleven te bieden had prachtig en ging ik er vol voor. In het eerste jaar zat ik in de Diescommissie, de Pandcommissie, de BOS-commissie en organiseerde ik één van de Ovum-weekenden in de introductieweek van de Radboud Universiteit. In het tweede jaar ging ik direct het bestuur in als Assessor Vereniging, een tof jaar waarin ik door het aansturen van alle verenigingscommissies heb ontdekt dat ik leidinggeven leuk vind en dat het mij goed af gaat. Na mijn bestuursjaar deed ik een stapje terug en ben ik nog een paar jaar actief geweest in de Raad van Advies.

 

3.Wat voor studie heb je gedaan?

Eerst heb ik de bacheloropleiding Politicologie gedaan. Dat is een studie waarin je heel abstract en analytisch leert denken en ook met veel andere vakgebieden in aanraking komt, zoals psychologie, sociologie en economie. Na mijn bachelor besloot ik mijn master wat meer toe te spitsen op de praktijk van de arbeidsmarkt en mijn interesse in het organiseren van publieke taken. Ik heb daarom mijn academische opleiding afgerond met de master Bestuurskunde, specialisatie Organisatie & Management van de Publieke Sector.
 

4.Wat voor werk doe je momenteel?

Momenteel werk ik als Project Manager bij energienetwerkbedrijf Alliander. Hier ben ik in 2015 als Management Trainee begonnen en vervolgens doorgestroomd in mijn huidige functie. Alliander transporteert elektriciteit en gas naar ongeveer een derde van Nederland. Wij beheren het netwerk en staan daarom middenin de energietransitie naar duurzame energie. Ik werk op de afdeling Veiligheid & Milieu. Het werken met elektriciteit en gas is niet zonder risico’s. Onze monteurs moeten hun werk veilig en milieubewust kunnen doen. Als Project Manager draag ik daaraan bij door het aansturen van diverse projectteams op het gebied van veiligheid- en milieumanagement, audits en de verdere ontwikkeling van ons beleid om risico’s te beheersen en ongelukken te voorkomen.

 

Naast mijn werk zit ik voor D66 in Nijmegen in de gemeenteraad. Ik voer het woord op het gebied van Wonen, Stedelijke Ontwikkeling en Grondbeleid.
 

5.Is het lidmaatschap een toevoeging geweest voor zowel je studententijd als voor je persoonlijke ontwikkeling en heb je hier nog steeds baat bij met je huidige baan?
Nou en of! Bij Ovum heb ik geleerd om met veel verschillende type personen en persoonlijkheden om te gaan. Dat helpt mij zowel in mijn huidige baan, als in mijn rol als volksvertegenwoordiger. Ook heb ik door het bestuurs- en commissiewerk geleerd duidelijk te zijn over wat ik van anderen verwacht en wat daarbij de grenzen zijn die ik trek. Ik merk dat mijn collega’s respect hebben voor die assertieve houding.
 

6.Ben je lid van de reünistenvereniging? Waarom wel of niet?

Ja, ik ben lid van de reünistenvereniging. Ik denk dat het een laagdrempelige manier is om op de hoogte te blijven van de belangrijkste ontwikkelingen binnen Ovum, in contact te blijven met zowel leden als reünisten en te zien waar iedereen zoal terechtkomt.
 

7.Denk je dat in de toekomst Ovum nog steeds een rol zal spelen in je leven?
 Ja, dat denk ik wel. Al is het maar omdat ik mijn vriendin Djoeke en een aantal van mijn beste vrienden heb leren kennen bij Ovum. Ook heb ik natuurlijk heel veel mooie herinneringen aan mijn studententijd en de rol van de vereniging hierin. Ik kom ongetwijfeld af en toe nog een biertje drinken, maar de frequentie zal een stuk lager liggen dan in mijn studententijd, haha.
 

8.Heb je nog tips voor leden om ook succesvol te worden in hun carrière?
Pak elke kans die je tof lijkt aan om jezelf beter te leren kennen en te ervaren wat voor werk je goed ligt en waar je vooral van weg moet blijven. Dat kan al tijdens je studie door stages, bestuurswerk, bijbaantjes enzovoort. Durf daarbij te luisteren naar je intuïtie, je onderbuikgevoel. Het heeft mij heel erg geholpen in het bepalen van wat mijn talenten zijn en waar ik mij verder in wil ontwikkelen. Als je dat weet, dan kan je gericht op zoek naar omgevingen waarin jij verder kan groeien. Enjoy the ride!

 
 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen