Leden aan het woord

Leden aan het woord


Wie zijn onze leden? Wat vinden zij van Ovum? Waarom zou je lid worden bij onze vereniging? Waarom zijn onze leden lid geworden? Wat is nou het allerleukste aan Ovum?

Het antwoord op deze vragen vind je hier! Een viertal leden zijn hier aan het woord en vertellen over hun ervaring. 


Dena de Muinck Keizer (DJC Effekt, 2019)

Leeftijd: 21

Studie: Social Work

Lid sinds: 2019 


Waarom ben je lid geworden: 

Ik wilde alles uit mijn studententijd halen en dat is precies wat bij Ovum kan! Het aantal nieuwe mensen die je leert kennen is enorm en alle activiteiten eromheen maakt het erg gezellig. Ik hoorde altijd leuke verhalen van leden die ik al voor ik zelf lid werd kende en ik wilde daar een deel van zijn. 


Waarom zouden anderen lid moeten worden bij Ovum:

Wat ik zo bijzonder vond bij Ovum is dat ik me de eerste keer dat ik op een open borrel kwam mij al helemaal op mijn gemak voelde. De openheid en betrokkenheid van iedereen vond ik super fijn! Het idee dat je je welkom voelt en iedereen wel een praatje met je wil houden.

Ook kan je je bij Ovum zo druk maken als je zelf wil. Je hebt borrels met jaarclubs op de maandag en woensdag maar er is ook een vrijmibo en andere leuke activiteiten waar je vrijwillig naartoe kunt gaan! 


Wat vind je het allerleukste aan Ovum:

Dat de jaarclubs zo belangrijk zijn, daar doe je vrijwel alles mee. Een hechte vrienden of vriendinnengroep hou je eraan over. En ook de vele commissies die je bij Ovum kunt gaan doen maakt de vereniging hecht. Daarnaast kan je je in je 2e jaar ook nog kan aansluiten bij een verticale of genootschap. 


Dena.jpg

Stijn (HJC Acan*, 2018) 

Leeftijd: 23

Studie: Economie & Fiscaal Recht

Lid sinds: 2018


Waarom ben je lid geworden?

Ik heb mijn bachelor in Enschede gevolgd en was toen ook wel nieuwsgierig naar studentenverenigingen, maar ben toen nooit ergens lid geworden. Toen ik besloot mijn pre-master en master in een andere stad te gaan volgen dacht ik: “het is nu of nooit” en toen heb ik voor nu gekozen. Achteraf één van de beste besluiten van mijn studentenleven. In Nijmegen kende ik eigenlijk nog niemand en bij een studentenvereniging gaan is natuurlijk een makkelijke manier om veel gezellige mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken. 


Waarom zouden anderen lid moeten worden bij Ovum? 

Je moet lid worden bij Ovum als je wat wilt toevoegen aan je studentenleven. En wat je precies wilt toevoegen kan je bij Ovum zelf invullen.  Het mooie aan Ovum is namelijk dat het een hele diverse vereniging is en daarom iedereen wel wat te bieden heeft. Of je nou komt voor de feestjes, de vriendschappen, je persoonlijke ontwikkeling of een combinatie hiervan, Ovum heeft het allemaal. 


Wat vind je het allerleukste aan Ovum? 

Het leukste vind ik dat we bij Ovum zo veel gemotiveerde mensen hebben die vrijwillig ieder jaar weer ontzettend gave en mooie evenementen neerzetten. Samen maken we de vereniging echt wat het is. Daarnaast vind ik het leuke dat je veel vrienden leert kennen van verschillende studies binnen Ovum.


Stijn.jpg

Emma de Kort (DJC Phædra, 2019)

Leeftijd: 19

Studie: Geneeskunde

Lid sinds: 2019


Waarom ben je lid geworden?

Ik vond Ovum Novum er in mijn eerste studiejaar al erg leuk uitzien. Zelf wilde ik alleen eerst mijn propedeuse halen en iets meer mijn plekje vinden in Nijmegen. Toen mijn eerste jaar voorbij was wilde ik graag meer te doen hebben in Nijmegen en dacht ik meteen aan Ovum. Het leek me een gezellige manier om mensen te leren kennen die ik op mijn studie (geneeskunde) minder snel zou leren kennen. Bovendien heb ik altijd meer met mijn studententijd willen doen dan enkel studeren en Ovum is daar een goede plek voor.


Waarom zouden anderen lid moeten worden bij Ovum?

Het fijne aan Ovum is dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Als je zelf al een heel druk leven hebt is er de mogelijkheid om 1 keer per week samen te eten of te borrelen met je jaarclub. Heb je behoefte aan meer gezelligheid? Dan kan je bij commissies of disputen gaan en uiteindelijk wel 5 keer per week op de soos zijn!


Wat vind je het allerleukste aan Ovum?

Voor mij is Ovum meer geworden dan alleen een vereniging. Ik zie veel mensen buiten de sociëteit: we studeren samen in de UB, zonnen op het waalstrandje of doen even een drankje in de stad. Er is altijd wel wat te doen doordat ik zoveel leuke nieuwe mensen heb leren kennen.  


Emma.jpg

Vince Nicolaas Ponder (HJC Vortex, 2018)

Leeftijd: 23

Studie: Natuur- en Sterrenkunde

Lid sinds: 2018


Waarom ben je lid geworden?

Tegen het eind van mijn eerste studiejaar ben ik op zoek gegaan naar iets extra’s naast mijn studie. Ik ben vervolgens naar de Open Borrel van Ovum gegaan om een beter beeld te krijgen van wat Ovum te bieden heeft. De sfeer en de mensen vielen echt precies bij mij in het rijtje. Ik heb mij kort daarna ingeschreven en heb hier nooit spijt van gehad.


Waarom zouden anderen lid moeten worden bij Ovum?

Als je naast je studie een echt actief en onvergetelijk studentenleven wil, kom bij Ovum! Je ontmoet in korte tijd enorm veel studenten uit heel Nijmegen, waar je levenslange vrienden aan overhoudt. Daarnaast kun je jezelf ook inzetten voor de Nijmeegse student door middel van commissiewerk. Commissies organiseren de meest gestoorde activiteiten en zijn een sterke persoonlijke ontwikkeling voor mij geweest.


Wat vind je het allerleukste aan Ovum?

Zonder twijfel de sfeer. Je bent er altijd welkom, of je er nu meerdere keren per week te vinden bent of af en toe binnen komt vallen. Ovum voelt als het ware als een tweede thuis.

Vince.jpg

Onze sponsoren