Ovum Novum: over ons

Ook Ovum? 


Wat is de Nijmeegse Studentenvereniging Ovum Novum nou precies? Waar staan we voor, waarom is lid zijn bij onze vereniging een toevoeging op je studententijd en wat is nu precies kenmerkend voor Ovum Novum? We hebben geprobeerd de vereniging voor je samen te vatten in de onderstaande punten en hopen dat je hierna overtuigd bent je in te schrijven!

1. De grootste

In 1990 is de N.S.V. Ovum Novum opgericht en dat betekent dat we dit jaar 32 jaar bestaan! De vereniging is opgericht omdat er volgens de oprichters nog iets ontbrak in Nijmegen, namelijk een vereniging die wil bijdragen aan een fantastische studententijd zonder dat je vastzit aan eindeloze verplichtingen en strenge tradities. Ondanks dat we relatief jong zijn, zijn we wel de grootste studentenvereniging van Nijmegen met ruim 700 leden! Het is zelfs zo dat we vanaf 2006 ieder jaar in ledenaantal zijn gestegen en we hopen natuurlijk dat we dit de komende jaren mogen doorzetten.

ovum_novum_over_ons_1.jpg

2. Jaarclubs

De N.S.V. Ovum Novum is de enige vereniging in Nijmegen waar je jaarclub de bouwsteen van je lidmaatschap vormt. Een jaarclub is een groep van ongeveer tien dames of heren, die je aan het begin van je eerste jaar zelf kiest. Je krijgt vooraf ruim de tijd om je jaargenoten goed te leren kennen, waardoor je een jaarclub kunt vormen die echt bij jou past.

DJC_RAAK.jpg
HJC_Vargar.jpg
DJC_Lux.jpg

3. Gelijkwaardigheid

Eén van de belangrijkste waarden binnen onze vereniging is gelijkwaardigheid. Bij Ovum Novum kennen we geen hiërarchie en dus ben je als eerstejaarslid evenveel waard als een ouderejaars. Alle leden hebben de introductieperiode, die wij de Eigen Introductie noemen, doorlopen en wanneer je deze succesvol hebt afgerond ben je gewoon volwaardig lid.

4. Sociëteit 'de Kelder'

Voor alle leden is onze sociëteit aan de St. Canisiussingel een tweede thuis. Sinds 1996 zit Ovum Novum in dit monumentele pand, middenin het centrum van Nijmegen gelegen. Op woensdagavond komen alle leden naar 'de soos' met hun jaarclub en gaat het feest door tot in de vroege uurtjes.

pand.jpg

5. Gave activiteiten

Bij Ovum Novum proberen onze commissies ieder jaar weer de meest gave activiteiten neer te zetten voor de leden. In het afgelopen jaar heeft de Activiteitencommissie een partyboot afgehuurd in Utrecht, hebben 100 Ovianen van een heerlijk Kerstdiner genoten, bereid door de Kookcommissie, hebben we de Dies (de verjaardag van de vereniging in mei) afgetrapt met een spetterend Openingsfeest in de Orangerie in Den Bosch en zijn we met een grote groep Ovianen naar Moviepark Germany geweest. 

Weeze_-_IMG_8709.jpg
dies_kerk_foto_groot.jpg

Ook in de voorgaande jaren zijn er evenementen geweest, waar de leden het nog steeds over hebben; een bierfietsrally, een poolparty, een eigen festival en een heuse 'spooksoos'. Tot slot heeft onze Girocommissie vorig jaar een fantastisch evenement neergezet waar heel Nijmegen welkom was, tijdens de wielerwedstrijd de 'Giro d'Italia' die door Nijmegen kwam en onze sociëteit passeerde. 

giro_commissie.jpg
Isa_zomerdag.jpg

6. Verbanden en commissies

Naast je je jaarclub krijg je ook de kans om je aan te sluiten bij andere verbanden zoals verticalen, genootschappen (disputen), gezelschappen en commissies. Op die manier leer je nog meer leden kennen, ook van andere jaarlagen, waardoor je nog meer betrokken zult zijn bij de vereniging. Tot slot kun je natuurlijk ook nog komen te wonen in één van de verenigingshuizen van Ovum Novum, waardoor je sommige leden op nog een heel andere manier zult leren kennen.

Foto_Sabre.jpg
accie_bata.jpg

7. Persoonlijke ontwikkeling

Natuurlijk kun je bij Ovum Novum terecht voor een biertje aan de bar of voor een gezellige avond met je jaarclub. Het lidmaatschap biedt echter ook hele andere aspecten, zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid jezelf ook op hele andere vlakken te ontwikkelen. Je kunt actief worden binnen commissies, waar je erg veel van leert, en daarnaast worden er jaarlijks ook congressen en workshops georganiseerd, waar onze leden veel van opsteken. Zo zijn er in het afgelopen jaar een LinkedIn-cursus, een Reanimatiecursus en een congres over populisme geweest, waar de leden erg enthousiast over waren!

persoonlijke_ontwikkeling.jpg

8. Onvergetelijke reizen

Blijven we dan altijd binnen Nijmegen en omgeving wanneer er activiteiten worden georganiseerd? Welnee! De Reiscommissie weet het ieder jaar weer voor elkaar te krijgen een geweldige citytrip in een grote Europese stad te organiseren en daarnaast reizen we graag af naar Friesland voor het legendarische zeilweekend. Uiteraard vertrekt er iedere winter ook een enthousiaste groep wintersporters af naar een gezellig skioord voor de skireis. Tijdens het lustrum in 2015 hebben we al helemaal groots uitgepakt; met 80 Ovianen een week naar de Spaanse kust, hier hebben de leden het nu nóg over! 

Wintersport.jpg
surfreis.jpg

9. Toernooien

Wellicht heb je wel eens van de toernooien gehoord die door veel verenigingen of haar verbanden worden georganiseerd. Ook bij N.S.V. Ovum Novum kennen we twee grote toernooien, namelijk het Croquet & Croquettes-toernooi van Heerengenootschap Sabre en het Serra Serveert Beachvolleybaltoernooi van Damesgenootschap Serra. Op beide toernooien wordt de betreffende sport fanatiek beoefend en zijn naast Ovianen ook andere studenten uit Nijmegen en omgeving welkom!

CC_sfeer_impressie.jpg
SSB_sfeer_volleybal.jpg

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar we zijn ervan overtuigd dat de hierboven genoemde punten genoeg redenen zijn om tijdens de introductie een kijkje te nemen bij de leukste studentenvereniging van Nijmegen! Schroom niet één van onze leden aan de mouw te trekken en hen persoonlijk te vragen waarom zij lid zijn geworden en wat zij het mooiste vinden aan Ovum Novum!

Onze sponsoren