Inloggen

Commissies

Ovum Novum heeft een groot aantal commissies die veel doen voor de vereniging en de sociëteit. Commissies bestaan uit verschillende leden van de vereniging en worden elk jaar opnieuw samengesteld. Door commissiewerk leer je dus nog meer mensen binnen de vereniging kennen. Door de vele commissies is er veel te doen bij de vereniging en wordt alles goed onderhouden. Commissies zijn dus erg belangrijk! Daarnaast is commissiewerk een leuke manier om je talenten te gebruiken: bijvoorbeeld als journalist in de verenigingredactie of als computerexpert bij Team Bèta. Je leert er echter ook veel van dus het is een welkome toevoeging aan je studie-ervaring.


Activiteitencommissie

De Activiteitencommissie organiseert, zoals de naam al doet vermoeden, verschillende activiteiten voor de leden van Ovum. Een aantal activiteiten komt elk jaar terug, zoals de vriendjes- en vriendinnetjescantus. Daarnaast zorgt de Activiteitencommissie ervoor dat er jaarlijks een team namens Ovum meedoet aan de Batavierenrace, een estafettewedstrijd van Nijmegen naar Enschede. Buiten deze activiteiten is er voor de commissie ruimte om hun creativiteit de vrije loop te laten en nieuwe activiteiten te verzinnen voor de leden. Zo is er in het verleden al eens een kartwedstrijd georganiseerd en organiseerde de commissie een liftwedstrijd. 


Almanakcommissie

Een almanak is een groot jaarboek van de vereniging en haar leden. Aan het eind van elk jaar wordt er door de almanakcommissie een almanak uitgebracht met ieder jaar een ander thema. Zodra het thema bekend gemaakt is aan de leden, kunnen alle verbanden binnen de vereniging een stukje insturen voor de almanak, zoals jaarclubs, verticalen, genootschappen, commissies en huizen. Naast de stukjes van de verbanden vind je ook andere dingen in de almanak. Zo is er bijvoorbeeld een jaaroverzicht, zijn er fotopagina’s van de verschillende evenementen, interviews met het bestuur, liederen en achterin vind je het smoelenboek waarin alle leden terug te vinden zijn. Als alle stukjes zijn verzameld en de overige onderdelen ook af zijn, gaat de almanakcommissie aan de slag met het maken van het boek. Op basis van het thema maken zij keuzes over de lay-out, de opmaak en alles wat hierbij komt kijken. Vervolgens wordt de almanak naar de drukker gestuurd en wordt deze gedrukt. 

Diescommissie

Tijdens de Dies wordt de verjaardag van de vereniging gevierd. Rondom de Dies van Ovum Novum staat de sociëteit bol van spetterende activiteiten en feesten. Gedurende tien dagen haalt de Diescommissie alles uit de kast om de leden op de meest originele wijze te verrassen. Op het Piekenfeest is heel studerend Nijmegen welkom om te komen proosten op onze verjaardag! We luiden de feestelijke week in met een openingsfeest waar de leden zich kunnen uitleven op het thema dat centraal staat tijdens de Dies. Uiteindelijk wordt de Dies op stijlvolle wijze afgesloten door een gala.

778df4c9cb944239b3bedc1619fbdf28-lg.jpg
Diescommissie 2016-2017


Eerstejaarscommissie

Ieder jaar wordt Ovum Novum weer verblijd met een hele nieuwe lichting eerstejaars. Na de Eigen Introductie kunnen de eerstejaars op een relaxte manier kennis maken met elkaar en met de vereniging. De eerstejaarscommissie organiseert tal van activiteiten voor eerstejaars. Daarnaast kunnen eerstejaars ook altijd terecht bij de commissie met vragen over de vereniging. Kortom, de eerstejaarscommissie staat altijd paraat om met raad en daad onze nieuwe leden bij te staan.


Eigen Introductiecommissie

De Eigen Introductiecommissie is de commissie die ervoor zorgt dat de nieuwe leden elk jaar goed beslagen ten ijs komen. Tijdens de 9 daagse introductie maken nieuwe leden intensief kennis met de vereniging, maar kun je ook gewoon je colleges blijven volgen. Deze intensieve kennismaking houdt in dat men elkaar leert kennen en informatie aan de weet komt over de vereniging. Hierdoor kunnen de nieuwe leden onderling optimale jaarclubs vormen en hebben zij de nodige kennis van de N.S.V. Ovum Novum. N.S.V. Ovum Novum is geen discotheek waar je alleen een avondje uitgaat. Er worden vriendschappen gevormd, er zijn commissies te over waar iedereen lid van kan worden en misschien kom je nog wel op een bestuursstoel te zitten. Samenvattend kunnen we zeggen het een intensieve periode is, maar zeker de moeite waard.


Galacommissie

De Galacommissie van Ovum Novum heeft de schone taak om ervoor te zorgen dat het Diesgala (of Lustrumgala) van Ovum een knallend succes wordt. Het Diesgala vindt eind mei plaats en wordt gezien als de afsluiting van de Dies Natalis. Op de dag van het gala zullen de leden (mogelijk inclusief dates) met z'n allen naar een chique en originele locatie vertrekken. Gedurende het gala geldt vrijwel altijd de dresscode ‘white tie’. Dit betekent dat de mannen in rokkostuum en de vrouwen in avondjurk gekleed gaan. Eenmaal op de locatie aangekomen zullen de gasten, als dit nog niet van tevoren in kleine kring is gedaan, dineren. Als de maagjes voorzien zijn van een goede bodem, zal het feest losbarsten. Dit feest wordt meestal begeleid door een live-(cover)band, welke wordt afgewisseld met of gevolgd door een diskjockey. Elk jaar probeert de Galacommissie een eigen touch aan het gala te geven, door bijvoorbeeld een chocoladefontein te regelen. De combinatie van bovengenoemde dingen zorgt voor een memorabele avond, en het gala wordt dan ook gezien als een van de mooiste feesten van het jaar.


Graficie

De Graficie ontwerpt promotiemateriaal voor de evenementen van Ovum Novum. De commissie is begonnen als een subcommissie van Team Bèta, maar is vanaf het zevenentwintigste verenigingsjaar een opzichzelfstaande commissie. De Graficie geeft, in samenwerking met de Open Introductie commissie, leven aan de huisstijl van de Open Introductie waarin het thema van de introductie tot uitdrukking komt. Denk hierbij aan flyers, banners en de website. Ook de flyers voor Open Feesten worden door de Graficie ontworpen. 


Lustrumcommissie

Deze commissie is geen permanente commissie, maar wordt een keer in de vijf jaar opgericht om het aankomende lustrum te organiseren. Ze wordt opgericht in het jaar voor het lustrumjaar en loopt dus twee jaar. De bedoeling is dat deze commissie in het lustrumjaar verschillende activiteiten organiseert om het lustrum te vieren. Het lustrumjaar wordt geopend met een openingsfeest en afgesloten met een slotfeest. Daartussenin worden zoveel mogelijk andere activiteiten georganiseerd. Bij andere activiteiten kan gedacht worden aan een lustrumreis, een cabaretfestival, een extra activiteit tijdens de diesweek of een extra groot gala.


Musicie

De Musicie is kort gezegd de DJ commissie van Ovum Novum. Zij verzorgen de zo druk bezochte Open Feesten van de nieuwste hits en platen die je nog nooit hebt gehoord. Daarnaast worden zij vaak ook op interne feesten gevraagd. Het is een commissie van ervaren dj’s die naast het draaien zelf er ook les in geven. Leden met interesse in het draaien kunnen zich aanmelden en opgeleid worden tot gekwalificeerde dj’s.  Kom snel langs tijdens een van de open feesten om ook van deze muzikaliteit te kunnen genieten!


Na-introductiecommissie

De Na-introductiecommissie is de commissie die ervoor zorgt dat de nieuwe leden elk jaar goed beslagen ten ijs komen. Echter verzorgt deze commissie niet de algemene Eigen Introductie in september maar een latere introductie voor een kleiner groepje geïnteresseerden die niet aan de reguliere Eigen Introductie heeft kunnen deelnemen. 


Open Introductiecommissie

Als er in augustus weer nieuwe studenten naar Nijmegen komen, organiseert de universiteit een eerste kennismaking met de studie en de stad. Maar naast je studie is er meer! De Open Introductiecommissie laat de nieuwe eerstejaarsstudenten kennis maken met het echte studentenleven. Tijdens de introductieweek organiseren we talloze activiteiten en feesten om alle nieuwe, maar ook de wat minder nieuwe studenten van Nijmegen, alles te laten zien van Ovum Novum. Bij de activiteiten kun je denken aan: eten op de sociëteit, diverse afterparty's, themafeesten en het legendarische piekenfeest. Ook dit jaar gaan we er in augustus weer een spetterende introductie van maken met een team van minimaal tien enthousiastelingen.


Ovulatiocommissie

De Ovulatiocommissie bestaat al vanaf het oprichtingsjaar van onze vereniging en is daarmee een van de oudste commissies binnen Ovum Novum. Het verenigingsblad de ‘Ovulatio’ werd vanaf toen zeven keer per jaar op papier uitgebracht. Een vernieuwde website bood in 2015 de mogelijkheid om de Ovulatio digitaal uit te brengen. Iedere week verschijnen er voor leden weer nieuwe artikelen op de website die vaak speciale gebeurtenissen of bijzondere leden uitlichten. Vaste rubrieken die terugkomen zijn ‘Het eierstokje’,  ‘Je moeder’ en de ‘Whoroscoop’ . De Ovulatiocommissie is er een die zorg draagt voor de continuïteit van de vereniging door ieder jaar weer het reilen en zeilen binnen de vereniging vast te leggen. Kortom, een commissie om trots op te zijn!


Pandcommissie

De sociëteit is het hart van Ovum Novum, daar gebeurt het! Er worden feesten, borrels en diners georganiseerd, het bestuur werkt er en elk lid weet op een dag in de week de sociëteit wel te vinden. Dat vergt onderhoud aan het pand. De pandcommissie bestaat uit handige dames en heren die het pand onderhouden en samen klussen om de tijd in de sociëteit tot een prettige tijd te maken. Ook dragen ze ideeën en plannen aan om de sociëteit nog beter te maken. Vier keer per jaar wordt er een klusweekend georganiseerd en elke maandag zijn twee leden van de pandcommissie aanwezig om de broodnodige onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Kortom een commissie waar de handen uit de mouwen worden gestoken en het hart van Ovum Novum levend gehouden wordt. 


Promocommissie

De promocommissie zorgt er voor dat Ovum Novum zichtbaar is op de campus, open dagen en natuurlijk tijdens de Open Intro. De kans is dan ook erg groot dat je ons in onze gele shirts tegenkomt tijdens het flyeren bij de Refter voor de vijf Open Feesten die Ovum Novum elk jaar organiseert, ons ziet tijdens een open dag en ons gek ziet doen tijdens de Open Intro, wat een mooi voorproefje is van het ‘echte’ studentenleven! Spreek ons aan als wij dat nog niet gedaan hebben en ontdek hoe gaaf een lidmaatschap bij Ovum Novum is!


Reiscommissie

Ieder jaar organiseert de Reiscommissie fantastische en spotgoedkope reizen waarbij gezelligheid centraal staat. Zo is er altijd een dagtrip naar een grote kerstmarkt. Hier kan je lekker langs de kraampjes struinen, bier drinken in een van de vele kroegen en samen Bratwurst eten. De dag eindigt vaak in een memorabele stapavond. De Citytrip staat elk jaar weer garant voor een weekend vol gekkigheden. We zijn eerder onder ander naar Krakau, Londen, Praag en Boedapest afgereisd. Afgelopen jaar vertrok een groep van zo’n 65 Ovianen naar Wroclaw (spreek uit: Vrotswaf) in Polen om daar drie dagen lang de stad te bezichtigen en te feesten. Bus, vermaak, voedsel, overnachting, stappen, alles was geregeld! Dit jaar was er voor het eerst ruimte voor een extra uitstapje. Met 45 man aan het strand powerkiten en blokarten en ’s avonds de voetjes van de vloer in de discotheken van Den Haag. Als afsluitende trip vindt het Zeilweekend plaats. Ovum Novum reist dan af naar het hoge noorden om daar de wateren te bevaren. Een weekend vol met een cantus, BBQ, zeiltrips, zon en stapavonden, dat je zeker niet mag missen!


Reünistencommissie

Inmiddels heeft de grootste studentenvereniging van Nijmegen alweer 27 lichtingen voortgebracht. Van deze lichtingen zijn al een heleboel mensen reünist geworden, echter kunnen er nog veel meer oud leden lid worden van de Reünistenvereniging Ovum Novum (RVON). Deze ambitie is een van de redenen dat de Reünistencommissie is opgericht. Zij zullen er namelijk onder andere voor zorgen dat de RVON nog verder groeit.

Naast gezelligheid bij borrels en andere activiteiten wilt de Reünistencommissie  wat gaan doen aan de netwerk functie voor haar leden en reünisten. Zo lijkt het ons leuk dat de leden van de RVON en Ovum met elkaar in contact kunnen komen via een nieuwe professionele LinkedIn pagina. Verder wordt er een formele activiteit  georganiseerd, zoals een bedrijvendiner. Tenslotte bestaat het idee om een soort van gezelschap op te richten waarbij leden van Ovum en de RVON in contact kunnen komen die het leuk vinden om een eigen bedrijf op te richten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een denktank of een mentorschap.


Social Mediacommissie

Om als vereniging je stempel te kunnen drukken op het studentenleven is sociale media onmisbaar. De Social Mediacommissie zorgt ervoor dat de meest actuele informatie, bijvoorbeeld over Open Feesten, evenementen en interne activiteiten, gepromoot wordt via Facebook, Instagram en Snapchat. Kort gezegd creëren wij, in samenwerking met andere commissies, alle inhoud die jij op je tijdlijn ziet verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan het promotiefilmpje tijdens de introductie en foto’s van het Open Feest op Snapchat. De Social Mediacommissie is een commissie die creativiteit hoog in het vaandel heeft staan en waar online ontwikkelingen op de voet gevolgd en toegepast worden. 


Societeitsbeheer

Samen met het tapperscollege zorgen wij ervoor dat het bier rijkelijk uit de kraan blijft vloeien, de koeling gevuld blijft en dat de maandagavond altijd iets leuks in petto heeft. We geven bijvoorbeeld feestjes met gratis bier, regelen een jazzband of hullen de avond in een leuk thema. Bier, feesten en gezelligheid staat bij ons op één. Wij zijn het figuurlijke fundament waarop de vereniging gevestigd is, waarvan de vereniging leeft. Zoals velen zeggen is bier het bloed van de vereniging, en wij zorgen ervoor dat deze blijft stromen. Daarnaast is het Sociëteitsbeheer verantwoordelijk voor de orde in de sociëteit. Een ledenavond openen, een ledenavond in goede banen leiden en deze op de juiste manier afsluiten. Je zorgt ervoor dat leden kunnen genieten van de voordelen die onze prachtige sociëteit te bieden heeft, waarbij je naast het openen en het sluiten ook de tappers instrueert en bijstaat. Ook voor externen is de nuchtere Sociëteitsbeheerder op sommige avonden het aanspreekpunt. Hij of zij heeft namelijk toegang tot de meeste ruimtes in de sociëteit en bezit een flink arsenaal aan verenigings- en sociëteitskennis. Deze persoon is er vooral om de avond in goede banen te leiden en kan leden die zich herhaaldelijk niet aan de sociëteitsregels houden, hierop aanspreken. Hij of zij heeft ook de bevoegdheden om hiernaar te handelen als het uit de hand loopt. De nuchtere Sociëteitsbeheerder staat er echter ook voor zijn plezier en wil liever niet corrigerend bezig zijn; respecteer dan ook de regels van Ovum Novum, dan zal hij of zij jou alleen maar helpen waar hij of zij kan.


Studiecommissie

Onze vereniging gaat traditiegetrouw met zijn tijd mee en dat betekent onder andere dat we meewaaien met de wind die 'studievriendelijkheid' heet. Naast al het aangename dat onze mooie vereniging te bieden heeft is er een commissie die zich bezig houdt met de raison d'être van onze tijd in Nijmegen: studeren!

De studiecommissie richt zich op de toekomst in de breedste zin van het woord. Zo bieden wij ondersteuning voor je studie in de vorm van begeleiding, cursussen en een gedeelde cloud met tentamens, colleges en ander studiegerelateerd materiaal. De StuCo werpt zijn horizon echter verder vooruit en assisteert ook bij de voorbereiding op het arbeidersleven. Wij bieden daartoe trainingen, workshops en lezingen aan die gericht zijn op alle facetten voor een succesvolle carrière.

Wil jij het semester met straight A's afsluiten? Een professionele LinkedIn-pagina? Jezelf leren verkopen als Jordan Belfort in The Wolf of Wall Street?

Dan helpt de Studiecommissie je daarmee! 


Team Bèta

Team Bèta verzorgt alle producties binnen Ovum waar je een computer of ander elektronisch apparaat voor nodig hebt. Te denken valt aan deze internetsite, de portal voor leden en ondersteuning van bestuur en commissies. Daarnaast organiseert Team Bèta echte bèta activiteiten zoals een LANparty.


Weekendcommissie Introductie Radboud Universiteit

In de introductieweek van de universiteit organiseert Ovum Novum elk jaar drie weekenden. In deze weekenden worden er allerlei leuke activiteiten en feesten geregeld voor de aankomend studenten. Door middel van een ontbijt op bed, verschillende workshops of een hele vette cantus, zorgen wij ervoor dat de studenten zich geen moment vervelen. Je leert gegarandeerd nieuwe mensen van verschillende studies kennen, waarvan je sommigen na jaren nog steeds spreekt. De weekenden van Ovum Novum worden altijd erg goed gewaardeerd door eerstejaars studenten!


Wintersportcommissie

Ieder jaar vindt in maart de wintersport plaats. Een groep sportieve Ovianen reist af naar bijvoorbeeld Oostenrijk of Frankrijk om daar een week lang te genieten van alles wat wintersport te bieden heeft. Skiën, snowboarden, apres ski en vette activiteiten! De wintersportcommissie zoekt een goede locatie en zorgt voor scherpe deals om de prijs laag te houden. Daarnaast ontwerpt de commissie bijvoorbeeld een trui en worden er leuke activiteiten bedacht voor tijdens de vakantie. Bijvoorbeeld rodelen, een pubquiz of een avondje uiteten! Natuurlijk wordt er ook gekeken naar praktische zaken als de huur van het materiaal en het aanbieden van skilessen. Het doel is om een geweldige wintersportreis neer te zetten voor een zeer aantrekkelijke prijs!