Inloggen

Commissies

Ovum Novum heeft een groot aantal commissies die veel doen voor de vereniging en de sociëteit. Commissies bestaan uit verschillende leden van de vereniging en worden elk jaar opnieuw samengesteld. Door commissiewerk leer je dus nog meer mensen binnen de vereniging kennen. Door de vele commissies is er veel te doen bij de vereniging en wordt alles goed onderhouden. Commissies zijn dus erg belangrijk! Daarnaast is commissiewerk een leuke manier om je talenten te gebruiken: bijvoorbeeld als journalist in de verenigingredactie of als computerexpert bij Team Bèta. Je leert er echter ook veel van dus het is een welkome toevoeging aan je studie-ervaring.


Acquistiecommissie

Deze commissie is altijd op zoek naar mogelijkheden voor Ovum Novum en bedrijven om samen te werken. De Acquistiecommissie onderhoud het contact tussen Ovum Novum met bedrijven, onderhandelt en sluit deals waar zowel de vereniging als bedrijven waarmee samen wordt gewerkt, voordeel uit halen.


Activiteitencommissie

De Activiteitencommissie organiseert, zoals de naam al doet vermoeden, verschillende activiteiten voor de leden van Ovum. Een aantal activiteiten komt elk jaar terug, zoals de vriendjes- en vriendinnetjescantus. Daarnaast zorgt de Activiteitencommissie ervoor dat er jaarlijks een team namens Ovum meedoet aan de Batavierenrace, een estafettewedstrijd van Nijmegen naar Enschede. Buiten deze activiteiten is er voor de commissie ruimte om hun creativiteit de vrije loop te laten en nieuwe activiteiten te verzinnen voor de leden. Zo is er in het verleden al eens een kartwedstrijd georganiseerd en organiseerde de commissie een liftwedstrijd. 


Almanakcommissie

Een Almanak is een groot jaarboek van de vereniging en haar leden. Aan het eind van elk jaar wordt er door de Almanakcommissie een Almanak uitgebracht met ieder jaar een ander thema. Zodra het thema bekend gemaakt is aan de leden, kunnen alle verbanden binnen de vereniging een bijdrage insturen voor de Almanak, zoals jaarclubs, verticalen, genootschappen, commissies en huizen. Als alle stukken zijn verzameld en de overige onderdelen ook af zijn, gaat de Almanakcommissie aan de slag met het maken van het boek. Op basis van het thema maken zij keuzes over de lay-out, de opmaak en alles wat hierbij komt kijken. 


Carrièrecommissie

Deze commissie organiseert door het jaar heen allerlei activiteiten met betrekking tot het verbreden van kennis, het update van CV's en het werken aan de toekomst. Zo zijn er ieder jaar congressen, debatten, lezingen, Linked-in workshops en netwerkborrels. Het jaar wordt afgesloten met een groots evenement: het Ovum Novum Career Event. Op dit evenement worden workshops gegeven door bedrijven, zijn er lezingen van bekende personen en reünisten en is er de mogelijkheid om te netwerken. De Carrièrecommissie biedt de leden van Ovum Novum dus naast hun studie meer dan voldoende verdieping en de mogelijkheid om naast hun studie aan de toekomst te werken!


Diescommissie

Tijdens de Dies wordt de verjaardag van de vereniging gevierd. Rondom de Dies van Ovum Novum staat de sociëteit bol van spetterende activiteiten en feesten. Gedurende tien dagen haalt de Diescommissie alles uit de kast om de leden op de meest originele wijze te verrassen. Op het Piekenfeest is heel studerend Nijmegen welkom om te komen proosten op onze verjaardag! We luiden de feestelijke week in met een openingsfeest waar de leden zich kunnen uitleven op het thema dat centraal staat tijdens de Dies. Uiteindelijk wordt de Dies op stijlvolle wijze afgesloten door een gala.

778df4c9cb944239b3bedc1619fbdf28-lg.jpg
Diescommissie 2016-2017

Eerstejaarscommissie

Ieder jaar wordt Ovum Novum weer verblijd met een hele nieuwe lichting eerstejaars. Na de Eigen Introductie kunnen de eerstejaars op een relaxte manier kennis maken met elkaar en met de vereniging. De eerstejaarscommissie organiseert tal van activiteiten voor eerstejaars. Daarnaast kunnen eerstejaars ook altijd terecht bij de commissie met vragen over de vereniging. Kortom, de eerstejaarscommissie staat altijd paraat om met raad en daad onze nieuwe leden bij te staan.


Eigen Introductiecommissie

De Eigen Introductiecommissie is de commissie die ervoor zorgt dat de nieuwe leden elk jaar goed beslagen ten ijs komen. Tijdens de negendaagse introductie maken nieuwe leden intensief kennis met de vereniging, maar kun je ook gewoon je colleges blijven volgen. Deze intensieve kennismaking houdt in dat men elkaar leert kennen en informatie aan de weet komt over de vereniging. Hierdoor kunnen de nieuwe leden onderling optimale jaarclubs vormen en hebben zij de nodige kennis van de N.S.V. Ovum Novum. N.S.V. Ovum Novum is geen discotheek waar je alleen een avondje uitgaat. Er worden vriendschappen gevormd, er zijn commissies te over waar iedereen lid van kan worden en misschien kom je nog wel op een bestuursstoel te zitten. Samenvattend kunnen we zeggen het een intensieve periode is, maar zeker de moeite waard.


Festivalcommissie

SInds het collegejaar 2017-2018 organiseert de Radboud Universiteit het Introductiefestival. Voorheen gingen de mentorgroepen van alle verschillende studies naar Introductieweekenden die werden georganiseerd door verschillende studentenorganisaties. Op het nieuwe festival is er ook plek voor de verschillende organisaties. De Festivalcommissie bedenkt en coördineert de eventuele activiteiten van Ovum Novum op het Introductiefestival.


Filmcommissie

De Filmcommissie verzorgt de promotiefilm die elk jaar rond de zomer wordt gepubliceerd. De commissie bestaat uit leden die een grote kennis hebben met het schieten en bewerken van filmmateriaal. Waar deze kennis ontbreekt, worden de leden van deze commissie opgeleid. De commissie filmt door het jaar heen verenigingsavonden en alle grote activiteiten, zodat de nieuwe eerstejaars studenten een goed beeld krijgen van hoe mooi en leuk Ovum Novum is!


Galacommissie

De Galacommissie van Ovum Novum heeft de schone taak om ervoor te zorgen dat het Diesgala (of Lustrumgala) van Ovum een knallend succes wordt. Het Diesgala vindt eind mei plaats en wordt gezien als de afsluiting van de Dies Natalis. Op de dag van het gala zullen de leden (mogelijk inclusief dates) met z'n allen naar een chique en originele locatie vertrekken. Gedurende het gala geldt vrijwel altijd de dresscode ‘white tie’. Dit betekent dat de mannen in rokkostuum en de vrouwen in avondjurk gekleed gaan. Eenmaal op de locatie aangekomen zullen de gasten, als dit nog niet van tevoren in kleine kring is gedaan, dineren. Als de maagjes voorzien zijn van een goede bodem, zal het feest losbarsten. Dit feest wordt begeleid door een live-(cover)band, welke wordt afgewisseld met of gevolgd door een dj. Elk jaar probeert de Galacommissie een eigen touch aan het gala te geven, door bijvoorbeeld een chocoladefontein te regelen. De combinatie van bovengenoemde dingen zorgt voor een memorabele avond, en het gala wordt dan ook gezien als een van de mooiste feesten van het jaar.


Goede Doelencommissie

Ovum Novum wil natuurlijk ook iets terug doen voor de maatschappij. Dat doet de vereniging al door elk jaar €1,- per lid te doneren aan een door de leden uitgekozen goed doel. Sinds kort is er ook de Goeden Doelencommissie. Zij gaat gericht op zoek naar projecten waar Ovum Novum aan kan bijdragen. In het jaar 2017-2018 ondersteund de Goede Doelcommissie Stichting Move. Deze stichting zet zich in voor lokale projecten, zodat de wijken van Nijmegen er op vooruit gaan.


Graficie

De Graficie ontwerpt promotiemateriaal voor de evenementen van Ovum Novum. De commissie is begonnen als een subcommissie van Team Bèta, maar is vanaf het zevenentwintigste verenigingsjaar een opzichzelfstaande commissie. De Graficie geeft, in samenwerking met de Open Introductie commissie, leven aan de huisstijl van de Open Introductie waarin het thema van de introductie tot uitdrukking komt. Denk hierbij aan flyers, banners en de website. Ook de flyers voor Open Feesten worden door de Graficie ontworpen. 


Lustrumcommissie

Deze commissie is geen permanente commissie, maar wordt een keer in de vijf jaar opgericht om het aankomende lustrum te organiseren. Ze wordt opgericht in het jaar voor het lustrumjaar en loopt dus twee jaar. De bedoeling is dat deze commissie in het lustrumjaar verschillende activiteiten organiseert om het lustrum te vieren. Het lustrumjaar wordt geopend met een openingsfeest en afgesloten met een slotfeest. Daartussenin worden zoveel mogelijk andere activiteiten georganiseerd. Bij andere activiteiten kan gedacht worden aan een lustrumreis, een cabaretfestival, een extra activiteit tijdens de diesweek of een extra groot gala.


Musicie

De Musicie is kort gezegd de DJ commissie van Ovum Novum. Zij verzorgen de zo druk bezochte Open Feesten van de nieuwste hits en platen die je nog nooit hebt gehoord. Daarnaast worden zij vaak ook op interne feesten gevraagd. Het is een commissie van ervaren dj’s die naast het draaien zelf er ook les in geven. Leden met interesse in het draaien kunnen zich aanmelden en opgeleid worden tot gekwalificeerde dj’s.  Kom snel langs tijdens een van de open feesten om ook van deze muzikaliteit te kunnen genieten!


Open Introductiecommissie

Als er in augustus weer nieuwe studenten naar Nijmegen komen, organiseert de universiteit een eerste kennismaking met de studie en de stad. Maar naast je studie is er meer! De Open Introductiecommissie laat de nieuwe eerstejaarsstudenten kennis maken met het echte studentenleven. Tijdens de introductieweek organiseren we talloze activiteiten en feesten om alle nieuwe, maar ook de wat minder nieuwe studenten van Nijmegen, alles te laten zien van Ovum Novum. Bij de activiteiten kun je denken aan: eten op de sociëteit, diverse afterparty's, themafeesten en het legendarische piekenfeest. Ook dit jaar gaan we er in augustus weer een spetterende introductie van maken met een team van minimaal tien enthousiastelingen.


Ovulatiocommissie

De Ovulatiocommissie bestaat al vanaf het oprichtingsjaar van onze vereniging en is daarmee een van de oudste commissies binnen Ovum Novum. Het verenigingsblad de ‘Ovulatio’ werd vanaf toen zeven keer per jaar op papier uitgebracht. Een vernieuwde website bood in 2015 de mogelijkheid om de Ovulatio digitaal uit te brengen. Iedere week verschijnen er voor leden weer nieuwe artikelen op de website die vaak speciale gebeurtenissen of bijzondere leden uitlichten. Vaste rubrieken die terugkomen zijn ‘Het eierstokje’,  ‘Je moeder’ en de ‘Whoroscoop’ . De Ovulatiocommissie is er een die zorg draagt voor de continuïteit van de vereniging door ieder jaar weer het reilen en zeilen binnen de vereniging vast te leggen. Kortom, een commissie om trots op te zijn!


Pandcommissie

De sociëteit is het hart van Ovum Novum, daar gebeurt het! Er worden feesten, borrels en diners georganiseerd, het bestuur werkt er en elk lid weet op een dag in de week de sociëteit wel te vinden. Dat vergt onderhoud aan het pand. De pandcommissie bestaat uit handige dames en heren die het pand onderhouden en samen klussen om de tijd in de sociëteit tot een prettige tijd te maken. Ook dragen ze ideeën en plannen aan om de sociëteit nog beter te maken. Vier keer per jaar wordt er een klusweekend georganiseerd en elke maandag zijn twee leden van de pandcommissie aanwezig om de broodnodige onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Kortom een commissie waar de handen uit de mouwen worden gestoken en het hart van Ovum Novum levend gehouden wordt. 


Promocommissie

De promocommissie zorgt er voor dat Ovum Novum zichtbaar is op de campus, open dagen en natuurlijk tijdens de Open Intro. De kans is dan ook erg groot dat je ons in onze gele shirts tegenkomt tijdens het flyeren bij de Refter voor de vijf Open Feesten die Ovum Novum elk jaar organiseert, ons ziet tijdens een open dag en ons gek ziet doen tijdens de Open Intro, wat een mooi voorproefje is van het ‘echte’ studentenleven! Spreek ons aan als wij dat nog niet gedaan hebben en ontdek hoe gaaf een lidmaatschap bij Ovum Novum is!


Reiscommissie

Ieder jaar organiseert de Reiscommissie fantastische en spotgoedkope reizen waarbij gezelligheid centraal staat. Zo is er altijd een dagtrip naar een grote kerstmarkt. Hier kan je lekker langs de kraampjes struinen, bier drinken in een van de vele kroegen en samen Bratwurst eten. De dag eindigt vaak in een memorabele stapavond. De Citytrip staat elk jaar weer garant voor een weekend vol gekkigheden. We zijn eerder onder ander naar Krakau, Londen, Praag en Boedapest afgereisd. Afgelopen jaar vertrok een groep van zo’n 65 Ovianen naar Wroclaw (spreek uit: Vrotswaf) in Polen om daar drie dagen lang de stad te bezichtigen en te feesten. Bus, vermaak, voedsel, overnachting, stappen, alles was geregeld! Dit jaar was er voor het eerst ruimte voor een extra uitstapje. Met 45 man aan het strand powerkiten en blokarten en ’s avonds de voetjes van de vloer in de discotheken van Den Haag. Als afsluitende trip vindt het Zeilweekend plaats. Ovum Novum reist dan af naar het hoge noorden om daar de wateren te bevaren. Een weekend vol met een cantus, BBQ, zeiltrips, zon en stapavonden, dat je zeker niet mag missen!


Social Mediacommissie

Om als vereniging je stempel te kunnen drukken op het studentenleven is sociale media onmisbaar. De Social Mediacommissie zorgt ervoor dat de meest actuele informatie, bijvoorbeeld over Open Feesten, evenementen en interne activiteiten, gepromoot wordt via Facebook, Instagram en Snapchat. Kort gezegd creëren wij, in samenwerking met andere commissies, alle inhoud die jij op je tijdlijn ziet verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan het promotiefilmpje tijdens de introductie en foto’s van het Open Feest op Snapchat. De Social Mediacommissie is een commissie die creativiteit hoog in het vaandel heeft staan en waar online ontwikkelingen op de voet gevolgd en toegepast worden. 


Societeitsbeheer

Samen met het tapperscollege zorgen wij ervoor dat het bier rijkelijk uit de kraan blijft vloeien, de koeling gevuld blijft en dat de maandagavond altijd iets leuks in petto heeft. We geven bijvoorbeeld feestjes met gratis bier, regelen een jazzband of hullen de avond in een leuk thema. Bier, feesten en gezelligheid staat bij ons op één. Wij zijn het figuurlijke fundament waarop de vereniging gevestigd is, waarvan de vereniging leeft. Zoals velen zeggen is bier het bloed van de vereniging, en wij zorgen ervoor dat deze blijft stromen. Daarnaast is het Sociëteitsbeheer verantwoordelijk voor de orde in de sociëteit. Een ledenavond openen, een ledenavond in goede banen leiden en deze op de juiste manier afsluiten. Je zorgt ervoor dat leden kunnen genieten van de voordelen die onze prachtige sociëteit te bieden heeft, waarbij je naast het openen en het sluiten ook de tappers instrueert en bijstaat. Ook voor externen is de nuchtere Sociëteitsbeheerder op sommige avonden het aanspreekpunt. Hij of zij heeft namelijk toegang tot de meeste ruimtes in de sociëteit en bezit een flink arsenaal aan verenigings- en sociëteitskennis. Deze persoon is er vooral om de avond in goede banen te leiden en kan leden die zich herhaaldelijk niet aan de sociëteitsregels houden, hierop aanspreken. Hij of zij heeft ook de bevoegdheden om hiernaar te handelen als het uit de hand loopt. De nuchtere Sociëteitsbeheerder staat er echter ook voor zijn plezier en wil liever niet corrigerend bezig zijn; respecteer dan ook de regels van Ovum Novum, dan zal hij of zij jou alleen maar helpen waar hij of zij kan.


Team Bèta

Team Bèta verzorgt alle producties binnen Ovum waar je een computer of ander elektronisch apparaat voor nodig hebt. Te denken valt aan deze internetsite, de portal voor leden en ondersteuning van bestuur en commissies. Daarnaast organiseert Team Bèta echte bèta activiteiten zoals een LANparty.


Wintersportcommissie

Ieder jaar vindt in maart de wintersport plaats. Een groep sportieve Ovianen reist af naar bijvoorbeeld Oostenrijk of Frankrijk om daar een week lang te genieten van alles wat wintersport te bieden heeft. Skiën, snowboarden, apres ski en vette activiteiten! De wintersportcommissie zoekt een goede locatie en zorgt voor scherpe deals om de prijs laag te houden. Daarnaast ontwerpt de commissie bijvoorbeeld een trui en worden er leuke activiteiten bedacht voor tijdens de vakantie. Bijvoorbeeld rodelen, een pubquiz of een avondje uiteten! Natuurlijk wordt er ook gekeken naar praktische zaken als de huur van het materiaal en het aanbieden van skilessen. Het doel is om een geweldige wintersportreis neer te zetten voor een zeer aantrekkelijke prijs!