DG_Vonk.jpg

DG Vonk

Damesgenootschap Vonk is op 7 november 2014 opgericht. In juni 2015, met de erkenning van ons genootschap, is de vonk officieel overgeslagen. Inmiddels heeft DG Vonk zich op de kaart gezet als een jong doch bruisend verband en vlammen we naar hartelust mee in het Nijmeegse studentenleven. Hoe damesgenootschap Vonk omschreven kan worden? De leden van Damesgenootschap Vonk staan bekend om hun hartelijkheidvrouwelijkheidenthousiasme en liefde voor kaas en (speciaal)bier. Al zijn er veel meer termen om een Vonkje te omschrijven: elke Vonkje is namelijk anders. We zijn een combinatie van zeer diverse vrouwen, die elkaar aanmoedigen om jezelf te zijn en je ambities waar te maken. Mede hierdoor draagt ieder Vonkje op haar eigen manier bij aan ons genootschap en leren we veel van elkaar.


We borrelen eens in de twee weken samen op dinsdag, waar we ons regelmatig tegoed doen aan allerlei borrelhapjes en kaas. Lekker eten staat bij ons namelijk hoog in het vaandel. Naast onze borrelavond komen we nog vaker samen om samen culinair te koken, filmavonden te houden, te zonnen op het Waalstrand, de fit girl uit te hangen in de sportschool of om festivals af te gaan. Maar ook de nodige UB-dates horen hierbij. Goede studieresultaten vinden wij namelijk belangrijk en gedeeld leed is half leed!

Buiten de activiteiten die we met elkaar ondernemen zoals jaarlijks twee weekenden en een ouderdag, organiseren we ook elk jaar verschillende activiteiten voor de vereniging. Zo staan we ieder jaar weer brak klaar met een ‘Verrukkelijk Ontbijt Na Kannen’ na de opening kannencompetitie. Daarnaast geven we een feest en organiseren we een studiedag. Mede-kaasliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij onze ‘Kaasvonkdue’ activiteit.

Naast onze eigen borrels en activiteiten, borrelen wij ook graag met andere disputen en bezoeken wij graag samen toernooien. Nieuwsgierig geworden? Spreek ons dan vooral aan of neem een kijkje op onze website, Facbook of Instagram. Wie weet slaat de vonk bij jou ook over!

Met vonkelende groet,

Damesgenootschap Vonk


www.damesgenootschapvonk.com
www.facebook.nl/dgvonk
www.instagram.com/dg_vonk/

Vonk_Wapen.jpg

Onze sponsoren